dijous, 5 de maig del 2011

Galetes de Pasqua

Durant les vacances de Setmana Santa vaig decidir estrenar-me en el món de les galetes i preparar uns conills de Pasqua per repartir entre els companys de feina i la família.

Fins al moment només havia intentat fer galetes amb fondant i fer servir la glassa em feia una mica de por. Tot i així, vaig respirar fons i vaig decidir provar-ho seguint el pas a pas que la Bea té penjat al seu blog. La veritat és que el resultat no em va decebre gens! És molt fàcil i queda molt bonic.


Per ser les primeres no estan gens malament, oi? Van tenir tan d'èxit que ja tinc uns quants encàrrecs per a les properes setmanes. A veure si en un pròxim post us ho explico.


Us deixo la recepta de les galetes que he fet servir, a veure si us animeu.

Recepta de galetes fàcil:

150g de sucre
140g de mantega pomada
1 ou
1a cullerada d'essència de vainilla
Uns 440g de farina tamisada
1 cullerada de canyella segons el gust

Preparem tots els ingredients i deixem la mantega a temperatura ambient fins que estigui toveta (si la xafem una mica amb una forquilla ha de tenir textura de pomada). Si no tenim temps de deixar-la estovar naturalment podem posar-la al microones un minutet amb la funció de descongelar.

Barregem la mantega i el sucre. Hi afegim l'ou i seguim barrejant. Aboquem la cullerada de vainilla i seguim barrejant fins que estigui tot ben integrat.

Afegim la canyella a la farina i ho tamisem tot. Si no tenim aparell per tamisar, passem la farina per un colador finet. Anem barrejant la farina amb la massa anterior i amassem amb les mans. No he posat una quantitat exacta de farina ja que a mi em varia molt segons el dia. Aneu afegint la farina tamisada poc a poc fins que us quedi una massa que no s'enganxa a les mans.



Una vegada fet això, feu una bola, la tapem amb paper film i la guardem un mínim de 2 hores a la nevera. Si no tenim temps, la podem posar uns 45min al congelador.

Passat aquest temps, la deixem a sobre del marbre de la cuina i deixem reposar uns 15min. Ja estem llestos per començar a fer galetes!

Agafem trossets de massa i els aplanem amb un corró. Han de quedar a uns 5mm de grossor. Tallem les formes més ens agradin amb un tallagaletes i ho anem col•locant a la safata del forn. A sobre de la safata haurem posat un paper de forn i les galetes les col•locarem a sobre, així evitarem tacar el forn i que no s'enganxin les galetes.

Posarem la safata al forn preescalfat uns 15minuts a 150º o fins que veiem que comencen a estar dauradetes. Quan estiguin llestes, les traiem i les deixem refredar a sobre d'una reixeta i llestos!



Podem decorar amb fondant, amb glassa, amb xocolata o menjar-les sense res, només cal deixar volar la imaginació.

Que aprofiti!

1 comentari:

  1. Aquestes galetes són tant bones com divertides! Les de Pasqua et van quedar de meravella, però les que has preparat per a bateigs, comunions, aniversaris, tant personalitzades... una passada! Gràcies per deixar la recepta, però jo directament les faria amb tu o et diria allò de... me les fas? ;)

    ResponElimina